Για τη συγκέντρωση στη Μ.Παναγιά την Κυριακή 24/2/13

Πάνω από 3.000 άτομα, προερχόμενα κατά πλειοψηφία από τις τοπικές κοινωνίες της Χαλκιδικής που αντιστέκονται στα μεταλλεία, αλλά και αλληλέγγυες/οι από διάφορες πόλεις (Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Κιλκίς, Κομοτηνή κλπ),  συμμετείχαν στη συγκέντρωση που έγινε την Κυριακή 24/2/13 στη διασταύρωση της Μεγάλης Παναγίας. Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε ως απάντηση στο κλίμα τρομοκρατίας που έχουν εξαπολύσει τις τελευταίες μέρες οι δυνάμεις καταστολής στην περιοχή, επιχειρώντας να κάμψουν την αντίσταση των κατοίκων. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αναρτήθηκαν πανό, φωνάχτηκαν συνθήματα ενάντια στα μεταλλεία και την καταστολή και εκφωνήθηκαν ομιλίες από επιτροπές αγώνα, φορείς και συλλογικότητες.

Η μαζική προσέλευση του κόσμου – παρά τα αντίποινα που έχουν υποστεί οι κάτοικοι από κράτος και εταιρεία κατά τις προηγούμενες μέρες – κατέδειξε ότι οι αγωνιζόμενοι είναι αποφασισμένοι να σπάσουν τον τρόμο, συνεχίζοντας τον δίκαιο αγώνα τους ενάντια στο χρυσό θάνατο.

[nggallery id=25]

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν από νωρίς το πρωί στήσει μπλόκα σε όλους τους δρόμους της Χαλκιδικής που οδηγούσαν στη συγκέντρωση, διενεργώντας ελέγχους σε  λεωφορεία και αυτοκίνητα που μετέφεραν αλληλέγγυες/ους από άλλες πόλεις και καταγράφοντας πινακίδες. Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα έγινε καταγραφή ονοματεπώνυμων των επιβατών. Στο ίδιο πλαίσιο της τρομοκράτησης που επιβάλλεται τις τελευταίες μέρες στους κατοίκους, μέσω των αδικαιολόγητων προσαγωγών τους, αλλά και επιχειρώντας να αποτρέψουν τη σύνδεση του αγώνα με άλλες περιοχές, οι δυνάμεις καταστολής προσήγαγαν δύο συντρόφους μας. Από τον εξονυχιστικό έλεγχο που πραγματοποίησαν στα στοιχεία όλων μας και στα οχήματα, δεν κατάφεραν να βρουν καμιά δικαιολογία προκειμένου να καταφέρουν αυτό που σκόπευαν: να προσαγάγουν κάποιες/ους από εμάς. Οπότε, ως μόνη αιτιολογία, χρησιμοποιήθηκε το ότι κάποιος από τους μπάτσους τούς «θυμόταν από άλλη φορά», δηλαδή από προηγούμενη κινητοποίηση!!!

Αυτό που μας λένε λοιπόν είναι: απαγορεύεται να συμμετέχετε στις κινητοποιήσεις στη Χαλκιδική.
Παρά την προσπάθειά τους να μας κρατήσουν μακριά από τον αγώνα, δηλώνουμε ότι ήμασταν και θα είμαστε στο πλευρό των αγωνιζόμενων κατοίκων

Όσες και αν κάνετε σκυλιά προσαγωγές, ποτέ σας δεν θα βγάλετε χρυσάφι απ’ τις Σκουριές

[nggallery id=26]

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://nogoldthess.espivblogs.net/2013/02/27/%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7-%cf%83%cf%85%ce%b3%ce%ba%ce%ad%ce%bd%cf%84%cf%81%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%b7-%ce%bc-%cf%80%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%ac-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%ba%cf%85/