Από τη ZAD μέχρι τις Σκουριές, να σπείρουμε παντού την αντίσταση! : Εκδήλωση-συζήτηση και καφενείο οικονομικής ενίσχυσης

Το Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού καλεί το Σάββατο 2 Μαρτίου στις 8μμ στη Φάμπρικα Υφανέτ σε εκδήλωση ενημέρωσης για την πορεία του αγώνα στη ZAD (Γαλλία). Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει εισήγηση από σύντροφο από τη Γαλλία και παρουσίαση σχετικού υλικού, ενώ παράλληλα θα γίνεται καφενείο οικονομικής ενίσχυσης του αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού.

Εδώ και 5 χρόνια ο αγώνας ενάντια στο αεροδρόμιο στη Notre-Dame-Des-Landes στη βορειοδυτική Γαλλία, που ξεκίνησε το ’71, έχει μετατραπεί σε έναν αγώνα διεκδίκησης της ζωής στο εδώ και τώρα. Αγωνιζόμενες/οι αγρότες, κάτοικοι και άνθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας και του κόσμου, αντιστέκονται στο ρυπογόνο έργο του αεροδρομίου, αλλά και στη λεηλασία της γης και την ιδιωτικοποίηση της ζωής γενικότερα. Με καταλήψεις των εδαφών που προορίζονται για την εγκατάσταση του αεροδρομίου (ZAD), αποκλεισμούς των επιχειρούμενων έργων, επανακατοίκηση εγκαταλελειμμένων σπιτιών ή χτίσιμο αυτοσχέδιων, αλλά και με την καλλιέργεια γης για την κάλυψη διατροφικών αναγκών, εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ξεκινήσει να οργανώνουν τη ζωή τους συλλογικά μέσα από την αντίσταση.

Τόσο ο αγώνας ενάντια στο αεροδρόμιο της NDDL, όσο και ο αγώνας ενάντια στα μεταλλεία χρυσού, αποτελούν μέρος του διεθνούς κινήματος αντίστασης στα μεγάλα έργα της καπιταλιστικής ανάπτυξης.

kafeneop_ZAD_2-3-13

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://nogoldthess.espivblogs.net/2013/02/28/%ce%b1%cf%80%cf%8c-%cf%84%ce%b7-zad-%ce%bc%ce%ad%cf%87%cf%81%ce%b9-%cf%84%ce%b9%cf%82-%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%ad%cf%82-%ce%bd%ce%b1-%cf%83%cf%80%ce%b5%ce%af%cf%81%ce%bf%cf%85%ce%bc/