Συλλαλητήριο στο Σταυρό ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, Κυριακή 24 Μαρτίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Πέρασαν κοντά 15 χρόνια από τότε, που σύσσωμος ο κόσμος του Στρυμονικού Κόλπου και της ευρύτερης περιοχής, απέτρεψε με την μεγαλειώδη κινητοποίησή του, την επιχειρούμενη εγκατάσταση της μεταλλουργίας χρυσού στην Ολυμπιάδα – Βαρβάρα.
Με τον αγώνα μας τότε προστατέψαμε τον τόπο που ζούμε, από την βέβαιη καταστροφή.
Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε την εκ νέου και σε απίστευτα μεγαλύτερη κλίμακα προσπάθεια υλοποίησης του σχεδίου της « Ελληνικός Χρυσός Α.Ε» με επίκεντρο τις Σκουριές της ΒΑ Χαλκιδικής.
Οι συνέπειες θα είναι τρομακτικές και μη αναστρέψιμες για την ευρύτερη περιοχή, καταστρέφοντας χιλιάδες υπάρχουσες θέσεις εργασίας.
Όσοι πίστεψαν ότι θα καταφέρουν κάτι τέτοιο, τρομοκρατώντας και καταστέλλοντας τις αντιδράσεις της κοινωνίας θα πάρουν την απάντησή τους στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ που οργανώνουμε την ΚΥΡΙΑΚΗ 24 του ΜΑΡΤΗ στις 11 το πρωϊ στην Πλατεία του Σταυρού.
Κεντρικός ομιλητής ο Δήμαρχος ΒΟΛΒΗΣ  ΓΑΛΑΜΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΚΙΜΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΣΤΡΥΜΟΝΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΑΣ ΧΡΥΣΟΥ ΚΑΙ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΑΛΚΟΥ
ΣΤΑΥΡΟΣ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013

stauros

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://nogoldthess.espivblogs.net/2013/03/23/%cf%83%cf%85%ce%bb%ce%bb%ce%b1%ce%bb%ce%b7%cf%84%ce%ae%cf%81%ce%b9%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%83%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%81%cf%8c-%ce%b5%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd/