Όλες και όλοι στην πορεία στον Κάκαβο στις 3/8

Ο αγώνας ενάντια στο χρυσό θάνατο μας αφορά

Μετά την καταστροφή του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στις Σκουριές, στις 17/2, το κράτος έχει εντείνει και αναβαθμίσει ποιοτικά την καταστολή, διενεργώντας προσαγωγές αγωνιζόμενων που φέρονται ως ύποπτοι, κρατώντας τους για πολλές ώρες στην ασφάλεια, λαμβάνοντας κατά συρροή γενετικό υλικό (DNA), ασκώντας διώξεις με στημένα κατηγορητήρια και βάσει του τρομονόμου και προφυλακίζοντας τέσσερεις από τους διωκόμενους. Η επίθεση αυτή στοχεύει στον εκφοβισμό και την τρομοκράτηση κατοίκων και αλληλέγγυων, στην ποινικοποίηση κάθε αγωνιστικής/πολιτικής σκέψης, στάσης και πρακτικής, στην αποεστίαση της προσοχής από το αναπτυξιακό έγκλημα που συντελείται στην περιοχή και στην αποσυσπείρωση του αγώνα, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα της Ελληνικός Χρυσός – Eldorado Gold.

Ειδικότερα μέσω της λήψης και χρήσης γενετικού υλικού, η κυριαρχία επιχειρεί να προσδώσει ένα δήθεν ορθολογικό και επιστημονικοφανές έρεισμα στις παράλογες διώξεις που ασκεί, παρά το γεγονός ότι η μέθοδος ταυτοποίησης DNA δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελέσει αξιόπιστο «αποδεικτικό στοιχείο», μιας και αυτό μπορεί να κατασκευαστεί τεχνητά εξ αρχής, να αναπαραχθεί και να μεταφερθεί από τρίτους κατά βούληση. Επιπλέον, η συλλογή ενός υπερευαίσθητου προσωπικού δεδομένου, όπως το DNA, συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και αποσκοπεί ξεκάθαρα στη δημιουργία τράπεζας πληροφοριών γενετικού υλικού, δηλαδή σε ένα βιολογικό φακέλωμα πάντα διαθέσιμο προς χρήση από την αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις εκάστοτε εντολές της εξουσίας.

Στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους αγωνιστές, αναγνωρίζοντας ότι κάθε φορά που ένα άτομο υφίσταται καταστολή, η επίθεση στοχεύει στον ίδιο τον αγώνα. Έναν αγώνα ενάντια στη λεηλασία των ζωών μας, ο οποίος εξελίσσεται παντού, από το Περού και την Τουρκία, μέχρι την Αλεξανδρούπολη και τις Σκουριές. Έναν αγώνα, του οποίου αναπόσπαστα μέρη συνιστούμε όλες και όλοι.

Αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα ενάντια στα μεταλλεία χρυσού και σε όλους τους διωκόμενους

Άμεση απελευθέρωση των προφυλακισμένων αγωνιστών

 

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΚΑΒΟ ΣΤΙΣ 3/8

Προσυγκεντρώσεις: 10πμ στη Μ.Παναγιά (Χοροστάσι) και στην Ιερισσό

 

 

Ανοιχτό Συντονιστικό Θεσσαλονίκης ενάντια στα μεταλλεία χρυσού

nogoldthess.espivblogs.net                     no.gold.thess@espiv.net

Μόνιμος σύνδεσμος σε αυτό το άρθρο: https://nogoldthess.espivblogs.net/2013/08/02/%cf%8c%ce%bb%ce%b5%cf%82-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%8c%ce%bb%ce%bf%ce%b9-%cf%83%cf%84%ce%b7%ce%bd-%cf%80%ce%bf%cf%81%ce%b5%ce%af%ce%b1-%cf%83%cf%84%ce%bf%ce%bd-%ce%ba%ce%ac%ce%ba%ce%b1%ce%b2%ce%bf-%cf%83/